Mielone z pieczarkami w owsianej panierce

5 (165 ocen)

Bardzo smaczne i chrupiące :)

Składniki:

  • 500 g mięsa mielonego drobiowego + 3 posiekane ząbki czosnku
    1 mała namoczona i wyciśnieta bułeczka
    1 mniejsze jajko
    200 g małych pieczarek + 1 cebula posiekana + 1,5 łyżki masła do przysmażenia
    płatki owsiane błyskawiczne do panierowania
    olej rzepakowy do smażenia
    sól i pieprz mielony do przyprawienia mięsa
Wystaw ocenę:

5 (165 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kotlety Owsianka

Mielone z pieczarkami w owsianej panierce - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1iwtxrv 1. Pieczarki pokroić drobno i razem z cebulą przesmażyć na maśle aż do odparowania soków.
    Do zmielonego mięsa dodac czosnek, bułkę, jajko, przesmażone pieczarki, doprawic solą, pieprzem i dobrze wymieszać.

    Brać małe porcje, obtaczać w płatkach owsianych i smażyć na średnim ogniu.
  • image-0rd7riy 2. Smacznego !!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso mielone Panierka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Mielenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować