Rogaliki ze smalcu

4.45 (171 ocen)

Pyszne, mega kruche i tanie w przygotowaniu rogaliki, na które przepis pochodzi z "Wielkiej księgi ciast siostry Anastazji".

Składniki:

  • 1/2 kg mąki
    25 dag smalcu
    1 szklanka śmietany
    szczypta soli

    marmolada lub powidła do nadziania
    cukier puder do posypania
Wystaw ocenę:

4.45 (171 ocen)

Rogaliki ze smalcu - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • * 1. Smalec posiekać z mąką, dodać śmietanę, posolić. Zarobić. Jeżeli jest zbyt suche, można dodać śmietany. Ciasto rozwałkować. Wykrawać małe trójkąty, nakładać marmoladę lub powidła, formować rogaliki. Upiec w temp. 180*C przez ok. 25 min. Po ostudzeniu posypać cukrem pudrem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Owoce Śliwki Smalec

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować