Jaglany snickers w słoikach

4.5 (155 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Słodki, a zarazem zdrowy deser w słoiku, który można zabrać na wynos- do pracy, szkoły, czy na daleki wyjazd.

Składniki:

  • Składniki: (2 średnie słoiczki lub 3 małe)
    biała masa:
    -100g kaszy jaglanej
    -2 szklanki mleka roślinnego
    -2 łyżki ksylitolu

    masa 'karmelowa'
    -150g suszonych daktyli
    -1/4 szklanka wody

    dodatkowo:
    -1 tabliczka gorzkiej czekolady
    -3 łyżki mleka roślinnego/wody
    -spora garść posiekanych orzeszków ziemnych
    -2 szczypty soli himalajskiej
Wystaw ocenę:

4.5 (155 ocen)

Zobacz również:

Snickers Desery

Jaglany snickers w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. -kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy wodą (1,5szklanki), słodzimy i gotujemy do miękkości
    -odstawiamy kaszę aż przestygnie, wlewamy resztę wody i blendujemy na gęsty krem

    masa karmelowa:
    -daktyle zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin aż zmiękną (można sparzyć wrzątkiem i odstawić tylko na 15minut)
    -odlewamy wodę, wlewamy świeżą i blendujemy na gęsty krem

    warstwa czekoladowa:
    -czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej,dodajemy wodą i energicznie mieszamy

    następnie:
    -do słoiczków nakładamy białą masę, następnie daktylową, posypujemy orzeszkami i powtarzamy czynność od początku
    -wierzch posypujemy sporą ilością orzeszków oraz solą himalajską
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kasza jaglana Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_02-2017

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Lunch Podwieczorek

Podobne przepisy

To może cię zainteresować