Jaglany snickers w słoikach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.-kaszę prażymy w suchym garnuszku, zalewamy wodą (1,5szklanki), słodzimy i gotujemy do miękkości
-odstawiamy kaszę aż przestygnie, wlewamy resztę wody i blendujemy na gęsty krem
masa karmelowa:
-daktyle zalewamy wodą i odstawiamy na kilka godzin aż zmiękną (można sparzyć wrzątkiem i odstawić tylko na 15minut)
-odlewamy wodę, wlewamy świeżą i blendujemy na gęsty krem
warstwa czekoladowa:
-czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej,dodajemy wodą i energicznie mieszamy
następnie:
-do słoiczków nakładamy białą masę, następnie daktylową, posypujemy orzeszkami i powtarzamy czynność od początku
-wierzch posypujemy sporą ilością orzeszków oraz solą himalajską
Komentarze