Zupa porowo-ziemniaczana z pulpecikami

5 (158 ocen)

Opublikowany w Magazynie
Hit

pożywna aromatyczna zupa

Składniki:

  • 2 pory,
    3 ziemniaki,
    1 l bulionu,
    sól, pieprz,
    1 serek śmietankowy topiony,
    1 ząbek czosnku,
    2 łyżki masła
    Pulpeciki:
    30 dag mięsa mielonego,
    1 mała kajzerka,
    1 jajko,
    sól, pieprz, ząbek czosnku,
    bułka tarta
Wystaw ocenę:

5 (158 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa porowo-ziemniaczana z pulpecikami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso mieszamy z odciśniętą z wody bułką, dodajemy jajko, przyprawy i czosnek. Formujemy małe kotleciki, obtaczamy w bułce, smażymy ze wszystkich stron.
  • 2. Pory kroimy w plastry, podsmażamy na rozgrzanym maśle, gdy por zmięknie, dodajemy ziemniaki pokrojone w kostkę, podlewamy bulionem, gotujemy do miękkości, doprawiamy czosnkiem, solą i pieprzem, dodajemy serek. Następnie wszystko razem miksujemy na krem. Podajemy z pulpecikami.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PP_11-2016

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować