Zupa pieczarkowa na kostce grzybowej

4.5 (178 ocen)

  • 50 min

Szybka i prosta zupa pieczarkowa.

  • 50 min

Składniki:

  • 300 g pieczarek
    6 ziemniaków
    2 marchewki
    1/2 cebuli
    korzeń pietruszki
    kawałek selera
    1 łyżka płatków jęczmiennych
    2 kostki grzybowe
    sól
    pieprz
    olej do podsmażenia pieczarek
    1/2 szklanki śmietany 12 %
    1 łyżka posiekanego koperku
    2 l wody

Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa pieczarkowa

Zupa pieczarkowa na kostce grzybowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie warzywa obieramy. Ziemniaki, marchewkę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki kroimy w talarki i podsmażamy razem z cebulą na patelni. Do garnka wrzucamy marchew, seler, pietruszkę i ziemniaki. Jak się zagotuje wrzucamy kostkę grzybową i gotujemy 20 minut. Następnie dodajemy podsmażone pieczarki wraz z cebulą. Wsypujemy płatki jęczmienne i gotujemy kolejne 20 minut. Doprawiamy solą i pieprzem. Gdy zupa będzie już gotowa, wrzucamy posiekany koperek i zaprawiamy śmietaną.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować