zupa ogórkowa z poledwiczką z sarny

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Jeśli zupa to tylko z mięsem, które jest soczyste i pełne smaku. Dzika polędwiczka sarenki jest pysznym i szlachetnym mięsem, które pod wpływem kwasu z kiszonych ogórków, staje sięjeszcze bardziej kruche, a wszystkie smaki i soki są zamknięte w mięsie.

  • 60 min
  • Dla 6 osób

Składniki:

  • słoik 5 l z kiszonymi ogórkami - zaostawiamy 1 szklankę soku, ścieramy na tarce wszystkie ogórki(powstaje około 2 litrów startych ogórków)
    1 szklanka wiejskiej śmietany
    2marchewki
    2 pietruszki
    1 cebula
    kawałek selera
    4 ziemniaki
    1 polędwiczka z sarny około 300g
    ziele angielskie, liść laurowy, sól, pieprz
    pęczek świeżego kopru
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zupa ogórkowa z poledwiczką z sarny - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebulę kroimy w kostkę, włoszczyznę siecramy na tarce o grubych oczkach, obrane ziemniaki kroimy w kostkę, układamy polędwiczkę i zalewamy zimną wodą - do przykrycia, dodajemyziele angielskie, liść laurowy. Gotujemy na małym ogniu jak rosół.
    Kiedy warzywa są miękkie dodajemy starte ogórki, kwas - gotujemy, następnie dodajemy śmietanę. Całość doprowadzamy do wrzenia, doprawiamy.Z zupy wyławiamy polędwiczkę i kroimy ją na kawałki jak do sztuki mięsa, układamy w ulubionych miseczkach, zalewamy zupą. Posypujemy świeżym koperkiem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dziczyzna Polędwica wieprzowa

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować