Zupa meksykańska

4.99 (160 ocen)

  • 2 godz.

Jedyna, którą zje mój mąż, ponieważ jest bardzo treściwa

  • 2 godz.

Składniki:

  • 1 opakowanie mrożonki na zupę wiosenną, jesienną lub 9-cio składnikową
    0,5 kg mięsa mielonego wieprzowego
    1 słoiczek koncentratu pomidorowego
    1 słoik leczo pieczarkowego
    1 puszka czerwonej fasoli
    4 ziemniaki
    3 litry wody
    sól, przyprawa uniwersalna do smaku
    olej do smażenia
Wystaw ocenę:

4.99 (160 ocen)

Zobacz również:

Zupy Leczo

Zupa meksykańska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • nikolaxxxx 1. Mrożonkę dać do garnka, zalać wodą i gotować, żeby warzywa były na pół miękkie. W tym czasie obrać ziemniaki i pokroić je w większą kostkę. Fasolkę odcedzić. Jak warzywa będą na pół miękkie dodać ziemniaki.
  • nikolaxxxx 2. Na rozgrzanym oleju usmażyć mięso mielone. Posolić. Dodać koncentrat pomidorowy. Dobrze wymieszać. Przełożyć do zupy. Dodać leczo. Zupkę przyprawić do smaku solą i przyprawa uniwersalna. Na końcu dodać fasolkę. Dobrze wymieszać.

Porady

Jeżeli ktoś lubi pikantne rzeczy można dodać pieprz lub chili. Zupy nie zaciągamy, ponieważ jest dosyć gęsta sama w sobie.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Koncentrat pomidorowy Mięso Fasola czerwona

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować