Zupa marchewkowa

5 (181 ocen)

smaczne, tanie i pożywne

Składniki:

  • 1,5 litry wody
    kostka rosołowa
    1 marchewka
    pół główki cebuli
    2 ząbki czosnku
    1 łyżka mąki
    1 łyżka smietany
    1 łyżka oleju
    2 łyżki serku topionego
    makaron babuni
    przyprawy(sól, pieprz, kminek)
Wystaw ocenę:

5 (181 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa marchewkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. gotujemy bulion z kostki rosołowej, dodajemy startą marchewkę oraz pokrojoną w drobną kostkę cebulę i czosnek oraz łyżkę oleju i przyprawiamy do smaku Czekamy aż cebula i marchewka zmięknie i bulion zacznie wrzeć . \ Następnie do 1/2 szklanki wody dodajemy śmietanę , serek topiony , mąkę. Przygotowaną zalewę dodajemy do bulionu i mieszamy az wszystko ładnie się rozprowadzi. Na koniec gotujemy makaron , który po ugotowaniu kładziemy na talerz i zalewamy zupą.

Porady

zupę można posypać pietruszką aby nadawała aromatyczny zapach

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Marchewka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować