Zupa makaronowa

4.5 (147 ocen)

  • 40 min

Nie ma to jak zjeść zupkę z dzieciństwa gotowaną przez najlepszą Babcię na świecie! : )

  • 40 min

Składniki:

  • -kilka ziemniaczków (wg uznania)
    -makaron (najlepiej takie grubsze nitki)
    -włoszczyzna
    -przyprawy:pieprz,sól,ziele angielskie
    -kiełbaska (podwawelska/toruńska)
Wystaw ocenę:

4.5 (147 ocen)

Zobacz również:

Zupy

Zupa makaronowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W garnek nalać wodę i wstawić obraną włoszczyznę do gotowania.
  • 2. Do gotującej się włoszczyzny dodać kilka obranych ziemniaczków.
  • 3. Kiełbaskę poprzecinać na ok. 7 cm kawałki i dodać do wywaru. Gotować,aż tłuszczyk z kiełbaski wygotuje się w wywar wraz ze smakiem.
  • 4. Dodać przyprawy: sól (opcjonalnie), ziele angielskie i pieprz.
  • 5. Na koniec dodać makaron i gotować,aż makaron będzie miękki

    SMACZNEGO! :)

Porady

Ważne by poczekać aż kiełbaska się pogotuje, po czym posmakować wywar i sprawdzić czy w ogóle jest sens solić naszą zupkę-jak wiadomo, kiełbaski są słonawe .

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować