Zupa krem z kukurydzy konserwowej

4.51 (196 ocen)

  • 35 min

Naszła nas nagła chęć na zupę z kukurydzy...a, że o tej porze roku nie ma świeżej, użyliśmy konserwowej.

  • 35 min

Składniki:

  • 2 puszki (duże) kukurydzy konserwowej
    600 ml bulionu warzywnego
    4 duże cebule
    2 łyżki oleju rzepakowego
    3 łyżki śmietany 18%
    1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
    natka pietruszki
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

4.51 (196 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa krem z kukurydzy konserwowej - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cebule obieramy, siekamy i podsmażamy na oleju.
    Dodajemy kukurydzę wraz z zalewą, dodajemy bulion, doprawiamy gałką muszkatołową, solą oraz pieprzem. Gotujemy 15 min, po czym zestawiamy z ognia, lekko studzimy i dodajemy śmietanę. Miksujemy na gładko. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować