ZUPA KOPERKOWA z kwiatuszkami

5 (171 ocen)

dla wielbicieli koperku

Składniki:

  • 3 ziemniaki
    garść makaronu kwiatuszki
    1 marchewka
    1/2 korzenia pietruszki
    1 łyżeczka ususzonej natki pietruszki oraz selera
    2 łyżki mąki
    2 łyżki śmietany
    1 duży pęczek koperku
    woda
    sól, pieprz
Wystaw ocenę:

5 (171 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Zupa koperkowa z kwiatuszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obrać i pokroić w kostkę, marchew i pietruszkę zetrzeć na tarce, wlać wodę, po 10 min, do gotujących się warzyw dodać makaron, oraz suszoną pietruszkę i seler. Gdy warzywa i makaron już się ugotują, zagęścić mąką i śmietaną, dodać drobno posiekany koperek, zagotować, przyprawić do smaku.

Porady

koperku w zupie nie należy zbyt długo gotować, ponieważ straci swój aromat

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować