Zupa koperkowa

5 (1 ocen)

Moja córeczka bardzo lubi zupki więc staram się gotować takie aby jej się nie znudziły.

Składniki:

  • 10 ziemniaków
    1 marchewka
    1 pietruszka
    1/2 selera
    1 litr wody
    2 liście laurowe
    3 ziarna ziela angielskiego
    sól i pieprz
    pęczek koperku
    200 ml śmietany 18%
    2 łyżki mąki
    łyżka vegety
Wystaw ocenę:

5 (1 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa koperkowa

Zupa koperkowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Marchew, pietruszkę oraz selera ścieramy na tarce o drobnych oczkach wlewamy wodę. Do zupy wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie, doprawiamy solą i pieprzem. Gdy warzywa zmiękną dodajemy vegetę oraz posiekany koperek. Mąkę mieszamy ze śmietaną dolewamy 4 łyżki wody i 4 łyżki gorącego wywaru i zagęszczamy zupę.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować