Zupa jabłkowa z makaronem

0 (0 ocen)

  • 45 min

Zamarzył nam się obiad na słodko, więc padło na jabłka ;)

  • 45 min

Składniki:

  • 3 duże słodkie jabłka
    1 kora cynamonu
    200 g ulubionego makaronu
    1 goździk
    100 ml syropu jabłkowego
    1 łyżka mąki ziemniaczanej
    cukier
    mielony cynamon
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Zupy Desery

Zupa jabłkowa z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu.

    Jabłka obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach, przekładamy do garnka.
    Do jabłek dodajemy korę cynamonu, goździk, syrop jabłkowy, zalewamy zimną wodą (1,2 l), zagotowujemy i zmniejszamy płomień.
    Gotujemy 20 min, po czym dodajemy rozrobioną w zimnej wodzie mąkę ziemniaczaną.
    Zupę zagęszczamy, podgrzewając ją kilka minut.
    Do smaku doprawiamy cukrem i mielonym cynamonem.

    Na głęboki talerz wykładamy makaron, zalewamy zupą.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować