Zupa fasolowa

4.5 (148 ocen)

Aromatyczna i sycąca, w sam raz na zimne dni :)

Składniki:

  • 250 g fasoli jaś
    porcja rosołowa lub kości karkowe
    3 marchewki
    1 pietruszka
    1 mała cebulka
    1/2 selera
    4-5 średnich ziemniaków
    1 laska kiełbasy
    2-3 listki laurowe
    2 ziela angielskie
    1 łyżeczka majeranku
    2 ząbki czosnku
    sól, pieprz, przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (148 ocen)

Zobacz również:

Zupy Zupa fasolowa

Zupa fasolowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Zupa fasolowa 1. Fasolę namoczyć na kilka godzin. Mięso zagotować, zebrać szumowiny, dodać fasolę, łyżeczkę przyprawy uniwersalnej, liście laurowe i ziela angielskie. Gotować na małym gazie 30 minut. Dodać pokrojone wedle uznania warzywa. Kiedy fasola zmięknie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojoną w półplasterki kiełbasę. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, majeranek, doprawić solą i pieprzem do smaku. Smacznego :)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Fasola jaś

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować