żołądek

0 (0 ocen)

  • 30 min

to ciasto jest od lat w mojej rodzinie

  • 30 min

Składniki:

  • 1 margaryna 6 łyżek oleju 6 jajek 2 i pół łyżeczki proszku do pieczenia 1//2 szklanki maku 1 i 1/2 szklanki cukru 2 łyżki kakao 2 szklanki maki olejek migdałowy i olejek arakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Żołądek - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. żółtka z cukrem i masłem otrzeć do białości.
    dodać oliwę mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać na koniec dodać pianę z białek i delikatnie połączyć. Podzielić ciasto na trzy części. Do jednej dodać pół szklanki maku i trochę olejku migdałowego wymieszać. Do drugiej dodac dwie łyżki kakao i trochę olejku arakowego wymieszać. Do trzeciej dodać 2 łyżki mąki wymieszać. Do foremki keksówki najpierw wlewamy ciasto jasne potem ciemne a na końcu z makiem. piec ok 80 minut w 180 stopniach
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować