Zmiksowane smakiem roladki

0 (0 ocen)

  • Łatwy

roladki z kurczaka marynowane w soku ananasowym

  • Łatwy

Składniki:

  • - filet z kurczaka (pojedyńcze): 6 sztuk
    - sok z ananasa: 1 litr
    - ser żółty: 300 gramów
    - masło: 150 gramów
    - sól: 1 łyżeczka
    - pieprz: 6 szczypt
    - papryka ostra: 6 szczypt
    - bułka tarta do panierowania: 500 gramów
    - olej do sażenia: 350 mililitrów
    - jajka: 4 sztuki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Sok Ser

Zmiksowane smakiem roladki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piersi umyć i rozkroić na jak największe płaty.
    Ułożyć je w misce lub innym naczyniu i zalać sokiem ananasowym.
    Odstawić do lodówki na około 3-4 godziny.
    Po wyjęciu filetów z zalewy oprószyć je solą, pieprzem i papryką.
    Ser i masło zetrzeć na tarce o grubych oczkach i wymieszać.
    Podzielić na 6 części i uformować wałki.
  • 2. Na każdy płat fileta położyć ser z masłem, zwinąć w roladkę i dodatkowo zawinąć w folie spożywczą tworząc kiełbaski.
    Ponownie wstawić je do lodówki na około 30 minut.
    Jajka rozbełtać z solą.
    Po tym czasie wyjąć je z lodówki, każdą roladkę obtoczyć w bułce tartej, zanurzyć we wcześniej rozbełtanych jajkach.
    Następnie znów panierować w bułce tartej.
    Smażyć w sporej ilości oleju ( roladki powinny być zakryte olejem do połowy ) na złoty kolor z każdej strony.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować