ziołowo - czosnkowo - paprykowe pałki z kurczaka

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 20 min

wyjątkowo smakowity obiad, który robi się "sam" :)

  • 1 godz. 20 min

Składniki:

  • 8 - 10 pałek z kurczaka
    1 cebula
    8 ząbków czosnku
    1 łyżka ziół prowansalskich
    2 łyżeczki przyprawy do kurczaka (dałam złocistą Podravka)
    0,5 łyżeczki papryki ostrej mielonej
    0,5 łyżeczki papryki słodkiej mielonej
    1 łyżeczka soli
    1 łyżeczka pieprzu
    1 łyżka oleju
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Kurczak pieczony

Ziołowo - czosnkowo - paprykowe pałki z kurczaka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czosnek przecisnąć przez praskę, cebulę posiekać. Przyprawy i olej wymieszać ze sobą.

    Kurczaka włożyć do rękawa do pieczenia, obtoczyć w marynacie, poruszać woreczkiem tak, by przyprawy ładnie rozeszły się po całości mięska, wstawić do lodówki na minimum 2 godziny.

    Następnie rękaw z mięsem ułożyć w naczyniu żaroodpornym i piec około 50 minut w temperaturze 200 stopni, następnie woreczek przedziurawić i piec kolejne 20-25 minut, aby kurczak ładnie się przyrumienił.

Porady

Potrawę podałam z ziemniaczkami z koperkiem i surówką z pomidora, ogórka małosolnego i cebulki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Kurczak Zioła

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować