zimowe buraczki uniwersalne

4.5 (159 ocen)

takie buraki można użyć do surówki, do zasmażenia, do zupy barszczu.................SMACZNEGO!!!

Składniki:

  • buraki czerwone 3 kg mniejsze, ocet 1 łyżka, cukier 1 łyżka, sól 1 łyżeczka, olej rzepakowy 2 łyżki
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Przetwory Buraczki

Zimowe buraczki uniwersalne - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. są słodsze i mniej łykowate podłużne mniejsze buraczki, buraczki obrałam ze skórki, ugotowałam w 3 litrach wody w szybkowarze 35 mninut, z wywaru mam po przyprawieniu do picia barszcz czerwony..............

    buraczki starłam w robocie na tarczy grubsze wiórki, porcję buraczków użyłam na surówkę a resztę wymieszałam z podanymi składnikami
  • etap 2. buraczki ciasno ułożyć w wyparzonych słoikach
  • etap 3. zakręcić i pasteryzować z 15 minut, słoiki w garnku postawić na ściereczce na zakrętkach..............

    przechowywać w ciemnym, chłodnym miejscu
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować