zimowe leczo

0 (0 ocen)

  • 40 min

Pyszne, aromatyczne i lekkie danie – pachnące wspomnienie jesieni

  • 40 min

Składniki:

  • 1 czerwona papryka
    1 zielona papryka
    1 mała cukinia
    1 biała cebula
    1 puszka pomidorów
    1 laska ulubionej kiełbasy
    4 łyżki oleju
    3 liście laurowe
    sól/ pieprz
    1/2 łyżeczki wędzona papryka
    szczypta kminku
    1 pęczek natki pietruszki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Leczo

Zimowe leczo - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowujemy garnek. Cebulę kroimy w piórka, smażymy na oleju na złoty kolor. Papryki myjemy, usuwamy gniazda nasienne, kroimy w grubą kostkę, dorzucamy do cebuli i smażymy kilka minut pod przykryciem. Cukinię myjemy, odcinamy końcówki, kroimy na pół i każda połówkę a plastry, dodajemy do garnka, dokładnie mieszamy. dodajemy pomidory z puszki, pokrojoną w pól-talarki kiełbasę i liście laurowe. Przykrywamy garnek i gotujemy ok. 20 minut. Po tym czasie wyjmujemy liście, doprawiamy do smaku solą, pieprzem, wędzoną papryką i kminkiem. Pietruszkę kroimy drobno, dodajemy do lecza. PYCHA!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kiełbasa Papryka Pomidor

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Na zimno Na zimno

Podobne przepisy

To może cię zainteresować