Ziemniaki zapiekane w śmietanie

4.5 (175 ocen)

  • 30 min

Dla odmiany proponuję ziemniaki zapiekane w śmietanie,pycha.

  • 30 min

Składniki:

  • 1 kg ziemniaki,
    0,5 l kremówka,
    1 szt cebula,
    do smaku sól, pieprz, kucharek lub przyprawa uniwersalna
Wystaw ocenę:

4.5 (175 ocen)

Ziemniaki zapiekane w śmietanie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Ziemniaki zapiekane w śmietanie 1. Śmietanę wymieszać z pokrojoną w kostkę cebulą i doprawić dość pikantnie solą,pieprzem i kucharkiem.
  • Ziemniaki zapiekane w śmietanie 2. Ziemniaki pokroić w plasterki przełożyć do naczynia i zalać śmietaną.Włożyć do nagrzanego piekarnika i zapiekać około pół godziny w 180 st.Najlepiej sprawdzić czy ziemniaki są miękkie .Czas zapiekania zależy od rodzaju ziemniaków.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować