ziemniaczane ślimaki

0 (0 ocen)

  • 30 min

potrawa bardzo smaczna, pożywna, nadaje się zarówno na obiad jako drugie danie jak i na późna obiadokolację

  • 30 min

Składniki:

  • ugotowane ziemniaki(tak około 75 dag.) jajo, pieprz, sól, około 3/4 szklanki mąki
    farsz: surowa cebula w kostkę + mięso gotowane i zmielone lub zszatkowane pieczarki + jajo + łyżka mąki, sól, pieprz, zioła - oregano, tymianek, szczypta gałki, majeranek ... co kto i jak lubi -
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Ziemniaczane ślimaki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. ugotowane ziemniaki(tak około 75 dag.) przecisnąć przez praskę, dodać jajo, pieprz, sól, około 3/4 szklanki mąki, zagnieść ciasto, rozwałkować na prostokąt.
    farsz: surowa cebula w kostkę + zmielone, gotowane mięso lub zszatkowane pieczarki (surowe) + jajo + łyżka mąki, sól, pieprz, zioła - oregano, tymianek, szczypta gałki, majeranek ... co kto i jak lubi - wymieszać i nałożyć na ciasto ; zrolować ; pokroić na plastry i smażyć na gorącym oleju .... wszystko ;)
    SMACZNEGO ;)
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować