Zielone jabłuszko - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Biszkopt
Blachę o wymiarach ok 36x20 wykładamy papierem do pieczenia. Białka ubijamy na sztywno, pod koniec dodajemy cukier dalej ubijając. Dodajemy stopniowo żółtka i nadal ubijamy. Mąkę mieszamy z proszkiem, wsypujemy do masy i delikatnie mieszamy. Ciasto wylewamy na blachę i pieczemy w temperaturze 160 st ok 30 minut
2.Mormoladę przełożyć do garnka . Żelatyną rozpuszczamy w ciepłej wodzie odstawiamy do ostudzania . Następnie wlewamy pomału do jabłek energicznie mieszając łyżką lub mikserem . masę wykładamy na biszkopt i wstawiamy do lodówki .
3.Dwie galaretki zielone ( agrestowe) rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na stęzenia chłodnymi zalewamy ciasto wkładamy ponownie do lodówki .Dwie galaretki zielone ( agrestowe) rozpuszczamy w ciepłej wodzie i odstawiamy na stęzenia chłodnymi zalewamy ciasto wkładamy ponownie do lodówki .
Komentarze