Zielona sałatka która zwiastuję wiosnę. Lekka, zdrowa powstała z tego co miałam w lodówce. Idealna na poświąteczny posiłek. A że lubię bardzo zielone warzywa wyszła sałatka zielono mi.
Zielona sałatka z makaronem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Brokuły gotuję aldente w osolone wodzie. Tak samo gotuję makaron.Cukinię kroję na plastry i przesmażam na oleju na patelni grillowej. Rukole myję i połowę większą układam na talerzu. Dodaję makaron, plastry cukinii, oliwki, kawałki łososia, połówki pomidorków. Resztę rukoli, i pokrojoną natkę pietruszki przekładam do pojemnika wysokiego i z jedną łyżką jogurtu miksuję blenderem na sos. Dodaję resztę jogurtu sól, pieprz i mieszam dokładnie. Nie dodaję od razu całego jogurtu do miksowania bo sos będzie za rzadki. Sosem polewam sałatkę przed podaniem.
Komentarze