Żeberka cielęce z białą kapustą z szybkowara

4.49 (170 ocen)

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cielęce żeberka są delikatne, mięsko kruche, soczyste, z białą kapustą w pomidorach smakują doskonale.

  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żeberka cielęce 1,5 kg, przyprawa do żeberek 1 opakowanie, smalec 1 łyżka, woda 1 szklanka

    kapusta biała 1 główka średnia, sok pomidorowy 1/2 litra, przyprawa w płynie 2 łyżeczki
Wystaw ocenę:

4.49 (170 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Żeberka cielęce z białą kapustą z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • żeberka cielęce z białą kapustą 1. Porcje żeberek natrzeć przyprawą do żeberek, w garnku szybkowara żeberka zrumienić z każdej strony, odłożyć na talerz.
  • żeberka cielęce z białą kapustą 2. Kapustę białą pokroić drobno, sparzyć gorącą wodą, wymieszać i po 3 minutach odlać wodę z kapusty.

    Kapustę wsypać do garnka szybkowara po smażeniu żeberek, wlać sok pomidorowy, wymieszać.
  • żeberka cielęce z białą kapustą 3. Na kapuście położyć żeberka, wlać wodę, przyprawę w płynie maggi, po zasyczeniu pary w szybkowarze gotować na średnim ogniu 40 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Żeberka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować