Cielęce żeberka z kapustą kiszoną z szybkowara

2 (3 ocen)

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Cielęce żeberka są bardzo delikatne, kruche, w szybkowarze przygotowane są bardzo aromatyczne i jest krótszy czas gotowania czy pieczenia............SMACZNEGO!!!

  • 1 godz. 10 min
  • Dla 4 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • żeberka cielęce 1.5 kg, mąka pszenna 3 łyżki, smalec 1/4 kostki, cebula 2 sztuki, ząbki czosnku 4 sztuki, liść laurowy 2 sztuki, ziele angielskie 3 sztuki, kiszona kapusta 1 kg, kostki rosołowe cielęce 2 sztuki, woda 2 szklanki, cukier 1 łyżka, pieprz mielony 1 łyżeczka
Wystaw ocenę:

2 (3 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Cielęce żeberka z kapustą kiszoną z szybkowara - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. porcje cielęcych żeberek obsypać mąką pszenną, na gorącym smalcu w garnku szybkowara zrumienić mocno, pod koniec dodać pokrojone cebule, czosnek, ziele angielskie, liść laurowy
  • etap 2. do żeberek włożyć drobniej pokrojoną nie za mocno kwaśną kiszoną kapustę (można za mocno kwaśną kapustę wypłukać z 2-3 razy w zimnej wodzie), dodać kostkę rosołową cielęcą, wlać wodę i zamknąć szybkowar
  • etap 3. po zasyczeniu pary gotować na średnim ogniu 45 minut, szybkowar otworzyć jak spuści ciśnienie, wyjąć żeberka na talerz

    można nadmiar wywaru odlać z kapusty, kapustę wymieszać z cukrem pieprzem mielonym i podać z żeberkami
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Gotowanie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować