Zawijany pstrąg na szpinaku z pomidorkami konfitowanymi i sosem beurre blanc

0 (0 ocen)

  • 15 min

Niesamowite smaki, delikatna rybka z odrobiną tymianku w połączeniu z sosem maślanym beurre blanc.Do tego szpinak baby z odrobiną czosnku, chili i imbiru .

  • 15 min

Składniki:

  • 2 filety z pstrąga
    10 pomidorków konfitowanych
    tymianek
    chilli
    sól
    2 ząbki czosnku
    pieprz
    masło klarowane
    1/2 opakowania szpinaku baby
    sos
    70 ml octu winnego
    70 ml białego wina
    szalotka
    sól
    pieprz masło zimne
    olej rzepakowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne

Zawijany pstrąg na szpinaku z pomidorkami konfitowanymi i sosem beurre blanc - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filet z pstrąga solimy , doprawiamy tymiankiem i pieprzem. Zwijamy w rulon, spinamy wykałaczką . Smażymy na masełku klarowanym z odrobina oleju rzepakowego . Następnie wstawiamy do pieca na ok 6 min. temperatura 170 stopni.
  • 2. Na klarowanym maśle podsmażamy posiekany czosnek. Dodajemy szpinak. Chwile smażymy. Doprawiamy chili, sola i imbirem. Na koniec dodajemy pomidorki konfitowane. Robimy sos. Wino, ocet redukujemy do objętości 3 łyżek. Solimy doprawiamy pieprzem i zagęszczamy zimnym maśle. Studzimy.
    Na talerz wykładamy szpinak, układamy rybę. Dodajemy odrobinę sosu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Olej

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować