Pstrąg w szpinaku

0 (0 ocen)

  • 1 godz. 15 min

Zdrowe i sycące danie na każda porę roku. Podaję z kaszą kus kus.

  • 1 godz. 15 min

Składniki:

  • 0,5 kg filetu z pstrąga (może być też inna ryba, np. łosoś)
    opakowanie mrożonego szpinaku
    1 duża cebula
    kilka ząbków czosnku
    oliwa z oliwek
    1 czerwona papryka
    1/3 szklanki słodkiej śmietany 12%
    sól, pieprz, pieprz ziołowy, zioła prowansalskie, słodka papryka, przyprawa do ryb
    cytryna
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Ryba

Pstrąg w szpinaku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Filety kroimy na mniejsze kawałki, ok. 10x10 cm, solimy, przyprawiamy i skarapiamy sokiem z cytryny.
  • 2. Na rozgrzanej oliwie szklimy pokrojona w półplastry cebulę i posiekany czosnek, następnie wrzucamy szpinak i pokrojona drobno paprykę. Kiedy woda ze szpinaku odparuje wlewamy śmietanę i dokładnie mieszamy.
  • 3. Na dnie naczynia żaroodpornego układamy warstwę szpinaku, układamy ryby i przykrywamy je resztą szpinaku (jeśli jest taka potrzeba można ułożyć więcej warstw). Naczynie przykrywamy pokrywką i zapiekamy 30 minut w piekarniku nagrzanym do 200 st. C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Pstrąg Ryby Szpinak

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować