zapiekanki z bagietki

4.5 (157 ocen)

  • 30 min

Pyszny, polski fast food, który rewelacyjnie czyści lodówkę z resztek wędlin:)

  • 30 min

Składniki:

  • jedna bagietka,
    kilka dużych pieczarek (ok. 5-6),
    kilka plasterków szynki,
    mała cebula,
    kilka łyżek startego sera,
    opcjonalnie sos czosnkowy i/lub keczup, natka pietruszki
    sól, pieprz, suszona bazylia i oregano
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Bagietka Zapiekanki Szynki

Zapiekanki z bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Bagietkę przekroić na pół, posmarować domowym sosem czosnkowym, posypać bazylią i oregano. Pieczarki pokroić na półplasterki, szynkę na kawałeczki. Cebulę drobno posiekać. Wędlinę, grzyby i cebulę przesmażyć do miękkości, doprawić solą i pieprzem.. Nakładać na połówki bagietek, posypać natką pietruszki i startym serem. Zapiekać około 10-15 minut w 180 stopniach. Podawać z keczupem lub innym ulubionym sosem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Bagietki Pieczarki Szynka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować