Pyszny, polski fast food, który rewelacyjnie czyści lodówkę z resztek wędlin:)
30 min
Składniki:
jedna bagietka,
kilka dużych pieczarek (ok. 5-6),
kilka plasterków szynki,
mała cebula,
kilka łyżek startego sera,
opcjonalnie sos czosnkowy i/lub keczup, natka pietruszki
sól, pieprz, suszona bazylia i oregano
Zapiekanki z bagietki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Bagietkę przekroić na pół, posmarować domowym sosem czosnkowym, posypać bazylią i oregano. Pieczarki pokroić na półplasterki, szynkę na kawałeczki. Cebulę drobno posiekać. Wędlinę, grzyby i cebulę przesmażyć do miękkości, doprawić solą i pieprzem.. Nakładać na połówki bagietek, posypać natką pietruszki i startym serem. Zapiekać około 10-15 minut w 180 stopniach. Podawać z keczupem lub innym ulubionym sosem.
Komentarze