Wiosenna surówka obiadowa

4.5 (181 ocen)

  • 10 min

Kolorowa i pełna witamin surówka, mogąca stanowić również samodzielne danie.

  • 10 min

Składniki:

  • 1/3 kapusty pekińskiej
    1/2 ogórka szklarniowego
    3 rzodkiewki
    1/2 papryki czerwonej
    Sos:
    1 łyżka oliwy z oliwek
    2 łyżki wody
    sól
    pieprz
    szczypta cukru
    koperek suszony
Wystaw ocenę:

4.5 (181 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Surówki

Wiosenna surówka obiadowa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Warzywa pokroić w kostkę i wrzucić do miski. Składniki na sos wymieszać i polać surówkę. Wstawić do lodówki na 30 min.

Porady

Składniki można dowolnie modyfikować dodając np. pomidora czy kukurydzę z puszki.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować