Whitie lub blondie

4.99 (198 ocen)

  • 15 min

Miła odmiana dla brownie, całkiem przypadkiem na szybko wymyśliłam ten przepis i okazał się strzałem w dziesiątkę!

  • 15 min

Składniki:

  • 200g białej czekolady
    200g masła
    200g mąki
    100g wiórków kokosowych
    3 jajka (L)
Wystaw ocenę:

4.99 (198 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery

Whitie lub blondie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Czekoladę rozdrabniamy na kosteczki. Do garnuszka wkładamy masło, roztapiamy, następnie dodajemy czekoladę i cukier - często mieszamy aż do uzyskania gładkiej masy. Odstawiamy na 10 minut do ostygnięcia. Dodajemy do masy po jednym jajku, ciągle mieszając (np. trzepaczką). Następnie dodajemy stopniowo mąkę oraz wiórki (również intensywnie mieszając). Nastawiamy piekarnik na 180C. Ciasto wylewamy na wyłożoną papierem do pieczenia blaszkę (30x25) i pieczemy przez 25minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować