Czego tu nie ma? Bakłażan, pieczarki, cebula, pomidory, bazylia... serek kozi, bryndza, mozarella... było przepyszne i smakowało mojemu bardzo mięsożernemu Mężczyźnie...
Wegetariański talerz grillowanych pyszności - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Roladki z grillowanego bakłażana z serkiem kozim
Bakłażana kroimy wzdłuż, grillujemy, każdy plaster smarujemy serkiem kozim i zawijamy.
Grillowane pieczarki nadziewane
Pieczarki grillujemy, a potem nadziewamy... nadzienie - bryndza z serkiem kozim (pół na pół) roztarta ze zmiażdżonym ząbkiem czosnku i odrobiną oliwy z oliwek.
Pomidor z mozarellą
Plastry pomidora mieszają się z plastrami mozarelli.
Wykończenie - dekorujemy listkami bazyli zerwanymi w ogródku, całość polewamy oliwą z oliwek, skrapiamy balsamico i serwujemy z bagietką i białym winem...
Komentarze