Warzywa w zalewie

0 (0 ocen)

  • 5 godz.

Dodatek do wszystkich potraw,doskanale komponuje sie z pieczonym kurczakiem

  • 5 godz.

Składniki:

  • 4kg ogórków ,0,5 kg cebuli, 1kg papryki kolorowej, 2 kalafiory średnie
    18 szklanek wody, niecałe 2 szklanki soli,

    ZALEWA:
    9 szklanek wody , 2 szklanki octu, 3 szklanki cukru, 2 łyczeczki gorczycy, 3 łyżeczki ziela , 4 listki laurowe
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Warzywa w zalewie - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Warzywa w solance 1. paprykę pokroic w paski, ogórki pokroic na 4 cześci, kalafior rozdzielić na różyczki, cebule pokroic w piórka.. Wodę zagotować z solą..Wszystkie skladniki wrzucic do duzej miski i zalac to wszystko grąco woda z sola.. odstawić to na 3 godziny...
    Po upływie 3 godzin odcedzic warzywa i powkładać w słoiki..w miedzy czasie zagotowac zalewe do pasteryzacji przystawki
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować