Wafelki z masą kajmakową i dżemem z czarnej porzeczki

5 (3 ocen)

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Z kilku prostych składników można wyczarować słodką przekąskę zwłaszcza gdy goście już w drodze...

  • 15 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 1 opakowanie wafli
    1 puszka masy kajmakowej
    10 dag masła
    2 łyżki kakao
    Opcjonalnie: 1 łyżka rumu
    Dżem z czarnej porzeczki
Wystaw ocenę:

5 (3 ocen)

Zobacz również:

Andruty

Wafelki z masą kajmakową i dżemem z czarnej porzeczki - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło utrzeć mikserem z masą kajmakową, dodać kakao i rum. Wafle kolejno, oprócz jednego smarować masą kajmakową, jeden wafel posmarować dżemem, ostatniego wafla nie smarować. Tak przygotowany wafel zawinąć w folię wstawić do lodówki , nakryć deseczką i obciążyć.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Masa kajmakowa Wafle

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podwieczorek Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować