Uszka w pomidorach

0 (0 ocen)

  • 30 min

Kto uważa, że uszka tylko nadają się do barszczu????

  • 30 min

Składniki:

  • 1 opakowanie uszek z kapustą i grzybami (np mrożonych)
    1 puszka pomidorów bez skórki
    pęczek świeżej bazylii
    sol i pieprz do smaku
    ostra papryka mielona
    1 cebula
    oliwa z oliwek
    ser żółty
    pomidorki śliwkowe
    1 łyżka śmietany 30%

Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Uszka Dania główne Zapiekanki

Uszka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Uszka gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy pomidory i wszystko razem dusimy, przyprawiając wszystkimi przyprawami, na końcu dodajemy łyżkę śmietany. Uszka i sos wlewamy do naczynia żaroodpornego i delikatnie mieszamy. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy przez około 15 minut w temp. 180 stopni. Dekorujemy ćwiartkami pomidorów i świeżą bazylią.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować