Kto uważa, że uszka tylko nadają się do barszczu????
30 min
Składniki:
1 opakowanie uszek z kapustą i grzybami (np mrożonych)
1 puszka pomidorów bez skórki
pęczek świeżej bazylii
sol i pieprz do smaku
ostra papryka mielona
1 cebula
oliwa z oliwek
ser żółty
pomidorki śliwkowe
1 łyżka śmietany 30%
Uszka w pomidorach - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Uszka gotujemy w osolonej wodzie około 10 minut. Cebulę pokrojoną w kostkę podsmażamy na oliwie, następnie dodajemy pomidory i wszystko razem dusimy, przyprawiając wszystkimi przyprawami, na końcu dodajemy łyżkę śmietany. Uszka i sos wlewamy do naczynia żaroodpornego i delikatnie mieszamy. Posypujemy startym żółtym serem i zapiekamy przez około 15 minut w temp. 180 stopni. Dekorujemy ćwiartkami pomidorów i świeżą bazylią.
Komentarze