Udziec kozi z rękawa

0 (0 ocen)

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Mięso kozie jest bardzo delikatne, kruche, lekko odchodzi od kości bez użycia noża, smakuje lepiej od wieprzowiny, przypomina mi trochę cielęcinę...........SMACZNEGO!!!

  • 5 godz.
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • udziec kozi 2,3 kg, przyprawa do gyrosa 1 opakowanie, pieprz ziołowy 1 łyżeczka, sól ziołowa 1 łyżeczka, olej rzepakowy 1/2 szklanki, cebula 2 sztuki śmietana 12% 100 ml, mąka pszenna 2 łyżki, woda 2 szklanki, przyprawa w płynie 1 łyżka
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Dania główne Udziec

Udziec kozi z rękawa - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • etap 1. udziec kozi opłukać, osuszyć ręcznikiem papierowym i włożyć do miski

    przyprawy, olej, sól ziołową, pieprz ziołowy umieścić w misce, dokładnie wymieszać i natrzeć udziec z każdej strony, schować do lodówki najlepiej na całą noc
  • etap 2. udziec włożyć do rękawa, dodać połówki cebul, włożyć do formy, piec w nagrzanym piekarniku na 220C, grzanie góra/dół, piec 30 minut
  • etap 3. zmniejszyć temperaturę na 190C i piec dalej oko.o 60 minut, pod koniec rozciąć rękaw i w 150C termoobieg piec z 10 minut

    powstały wywar przelać do garnuszka, śmietanę wymieszać z mąką i wodą, wlać i mieszać do zagęszczenia sosu., do smaku przyprawić przyprawą w płynie
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować