Udka pod pierzynką z pora

5 (2 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Chrupiące z zewnątrz, a soczyste w środku mięso z udek z kurczaka pod pierzynką z pora w sosie tatarskim i chrzanowym.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - 6 szt udek z kurczaka bez kości
    - por
    - 3 łyżki sosu tatarskiego
    - 2 łyżki sosu chrzanowego
    - bułka tarta i 1 jajko
    - opakowanie sera Mozzarella tarkowanego
    Przyprawy do udek:
    - przyprawa do kurczaka ostra, pieprz czarny, sól, czosnek granulowany
Wystaw ocenę:

5 (2 ocen)

Zobacz również:

Dodatki

Udka pod pierzynką z pora - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mięso z udek kurczaka bez kości opłukać, osuszyć i dobrze przyprawić. Odstawić na kilka godzin do lodówki.
  • 2. Por pokroić w cienkie półplasterki, wrzucić do miseczki. Dodać sos tatarski i sos chrzanowy. Doprawić pieprzem i lekko ostrą papryką.
  • 3. Udka wyjąć z lodówki. Obtoczyć w jajku, a następnie w bułce tartej i smażyć do zarumienienia. Blaszkę wyłożyć papierem do pieczenia i tam usmażone ułożyć. Na udka wyłożyć sos, a następnie potarkowaną mozarellę lub żółty ser. Zapiekać w piekarniku przez ok. 15-20min w 180 C
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować