Tuna Melt

4.5 (140 ocen)

  • 15 min

Przepis na te pyszne tosty odkryłam w pewnej duńskiej kawiarence. Jest to doskonały pomysł zarówno na szybkie śniadanie, jak i na kolację.

  • 15 min

Składniki:

  • 1puszka tuńczyka
    1 średnia cebula
    1 chleb tostowy
    1 opakowanie serka topionego w plastrach
    majonez
    sól
    pieprz
    olej
Wystaw ocenę:

4.5 (140 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Tosty

Tuna melt - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Tuna Melt 1. 1. Tuńczyka otwieramy i odsączamy, następnie przekładamy do miseczki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Przygotowujemy pastę z tuńczyka: do tuńczyka dodajemy drobno posiekaną cebulę, sól pieprz (według uznania) oraz 4 łyżeczki majonezu. Całość mieszamy widelcem tworząc jednolitą masę.
    2. Układamy obok siebie dwie kromki chleba tostowego. Na jednej z nich rozsmarowujemy przygotowaną wcześniej pastę z tuńczyka i kładziemy plasterek serka topionego, następnie przykrywamy drugą kromką chleba. I tak do wyczerpania składników.
    3. Na rozgrzaną patelnię skropioną olejem układamy nasze tosty i smażymy na złoto nagniatając je równomiernie łopatką lub łyżką (dzięki temu pozbawiamy je nadmiernej ilości tłuszczu)
    4. Tosty podajemy od razu po usmażeniu .
    Smacznego

Porady

Aby tosty były mniej kaloryczne można przygotować je bez dodatku tłuszczu w teflonowym opiekaczu do kanapek.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować