Trufle z otrąb owsianych z bakaliami

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Zjeść takie trufle to nie grzech. Są naprawdę pyszne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - otręby owsiane: 70 gramów
    - herbatniki: 60 gramów
    - biała czekolada: 50 gramów
    - śmietanka kremówka 30%: 4 łyżki
    - mleko w proszku: 1 łyżka
    - maslo: 90 gramów
    - cukier: 4 łyżki
    - mielone migdały: 3 łyżki
    - kandyzowana skórka pomarańczowa: 1 łyżka
    - rodzynki: 2 łyżki
    - posiekane suszone morele: 2 łyżki
    - olejek rumowy: 1 łyżka

    - kakao rozpuszczalne (do obtaczania (lub cukier puder)): 3 łyżki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery

Trufle z otrąb owsianych z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • otrębowe trufle2 1. Czekoladę, śmietankę, masło, cukier rozpuszczamy na wolnym ogniu. Dodajemy mleko w proszku, mieszamy. Wsypujemy bakalie, wlewamy olejek rumowy. Wsypujemy otręby i gotujemy na wolnym ogniu ok. 4 minuty, cały czas mieszając. Ciastka wsypujemy do foliowej torebki i rozwałkowujemy wałkiem (mają być sypkie). Wsypujemy do masy. Mieszamy. Studzimy.Z ciepłej jeszcze masy formujemy w rękach kulki, ugniatając lekko, żeby się nie rozpadały. Turlamy po desce kuchennej, żeby nabrały okrągłych kształtów. Obtaczamy w kakao lub czekoladzie.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Otręby Bakalie

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować