Trufle marchewkowe z bakaliami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Szybka zdrowa przekąska, w której przemycimy marchewkę dzieciom.

  • 30 min
  • Dla 3 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • • marchewka [ 1 średnia sztuka]
    • migdały [50 g]
    • siemię lniane [ 2 łyżki]
    • orzechy włoskie [ garść]
    • daktyle [8-10 sztuk]
    • rodzynki [1 łyżka]
    • cynamon [1/2 łyżeczki]
    • sól [szczypta]
    • wiórki kokosowe [4 łyżki]
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Przekąski

Trufle marchewkowe z bakaliami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Migdały, siemię lniane i orzechy wrzucić do blendera i zmielić.
    Daktyle zalać ciepłą wodą i zostawić na ok. 10 minut. Odlać wodę.
    Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
    Mąkę orzechową, daktyle i marchewkę zblendować na klejącą masę. Dodać rodzynki i przyprawy.
    Z powstałej masy uformować trufle, obtoczyć w wiórkach kokosowych. Odstawić do lodówki żeby stężały i zajadać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować