Trójkolorowe ciasteczka

4.5 (185 ocen)

Ciasteczka z masą krówkową.

Składniki:

  • - 30 dag mąki pszennej
    - 30 dag mąki ziemniaczanej
    - 15 dag cukru pudru
    - 25 dag margaryny
    - 3 żółtka
    - 2 łyżki maku
    - 2 łyżki kakao
    - 1 masa krówkowa (do przełożenia)
    - wiórki kokosowe (do obtoczenia)
Wystaw ocenę:

4.5 (185 ocen)

Zobacz również:

Desery Ciastka

Trójkolorowe ciasteczka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Z obu mąk, cukru pudru, margaryny i żółtek wyrabiamy ciasto. Z wyrobionego ciasta robimy wałeczek i dzielimy go na 3 równe części.
    Pierwszą część odkładamy na bok, do drugiej części dodajemy mak a do trzeciej części dodajemy kakao i zagniatamy.
  • 2. Wszystkie trzy części rozwałkowujemy troszkę grubiej jak na pierogi i kieliszkiem lub literatką wykrawamy ciasteczka. Pieczemy w 180 st. po 15 min.
  • 3. Ciasteczka smarujemy masą krówkową i składamy po trzy tak, aby ciasteczko czekoladowe było w środku. Smarujemy również boki ciasteczek i obtaczamy w wiórkach kokosowych.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować