Tosty zapiekane z szynką i mozzarellą

4.5 (157 ocen)

Z dodatkiem pomidora, świeżej bazylii i żółtego sera :)

Składniki:

  • 6 kromek chleba
    3 grube plasterki szynki
    100 g mozzarelli
    3 plasterki sera żółtego
    1 pomidor
    świeża bazylia
Wystaw ocenę:

4.5 (157 ocen)

Zobacz również:

Pieczywo Tosty

Tosty zapiekane z szynką i mozzarellą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mozzarellę oraz pomidora kroimy na plasterki.
  • 2. Na 3 kromkach pieczywa układamy po plasterku żółtego sera oraz szynki. Następnie układamy po 2 plasterki pomidora oraz mozzarelli. Na koniec dodajemy po kilka listków świeżej bazylii. Przykrywamy pozostałymi trzema kromkami chleba.
  • 3. Przygotowane tosty zapiekamy w opiekaczu do kanapek. Po wyjęciu kroimy na trójkąty. Podajemy ciepłe.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować