Tosty z szynką dojrzewającą, jajkiem przepiórczym i granatem

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Niedzielne śniadanie musi być obłędne i to takie właśnie jest. Tu wszystko do siebie pasuje, smak powala, więc polecam spróbować :-)

  • 15 min
  • Dla 2 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 kromki chleba
    3 plastry szynki dojrzewającej
    3 jajka przepiórcze
    owoc granatu
    30 ml oliwy z oliwek + do smażenia jajek
    1-2 ząbki czosnku
    sól i pieprz do smaku
    listki rukoli
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Tosty

Tosty z szynką dojrzewającą, jajkiem przepiórczym i granatem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Chleb przyrumienić w tosterze. Oliwę wymieszać z przeciśniętym czosnkiem. Jajka usmażyć na patelni z odrobiną oliwy. Na koniec doprawić solą i pieprzem.

    Na talerzu ułożyć tosty, posmarować oliwą, ułożyć szynkę, na górę po jednym jajku, posypać kulkami granatu i przyozdobić rukolą.

    SMACZNEGO!!!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować