Toskańska sałatka

4.5 (178 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 20 min

Sałatka jest przepyszna, połaczenie tych smaków gwarantuje sukces kulinanarny. Zestawienie skłądników kojarzy mi sie z Włochami, dlatego nazwałam ją toskańską sałatka

  • 20 min

Składniki:

  • SKŁADNIKI na 2-3 porcje:
    puszka białej fasoli
    2 puszki tuńczyka
    czerwona cebula
    2 pomidory
    kilka gałązek natki pietruszki (posiekać)
    szczypiorek do posypania

    DRESSING:
    kilka łyżek oliwy z oliwek
    2 łyżki miodu
    3 łyżki balsamico
    3 łyżki soku z cytryny
    1 łyżka czerwonego octu winnego
    2 ząbki czosnku
    świeżo mielony pieprz
Wystaw ocenę:

4.5 (178 ocen)

Zobacz również:

Sałatki

Toskańska sałatka - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • SAŁATKA Z BIAŁEJ FASOLKI I TUŃCZYKA 1. Fasolę i tuńczyka odsączyć, cebulę i pomidory pokroić. Wszystko przełożyć do miski. Posypać obficie posiekaną natką pietruszki.
    Przygotować dressing, łącząc ze sobą wszystkie składniki. Polać sałatkę i dokładnie wymieszać. Wstawić do lodówki minimum 30 minut przed podaniem. Ale podawać w temperaturze pokojowej, by smaki się połączyły.
    Podawać z bagietką lub innym rodzajem pieczywa, maczając w dressingu :) Ja podałam sałatkę z ciabattą razową.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Sałata

Notka redakcyjna

PP_03-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować