Sałatka toskańska z fasolą i śledziami

0 (0 ocen)

  • 1 min

Smaczna sałatka śledziowa. Bardzo łatwa do przygotowania. Wszystkie składniki doskonale się uzupełniają, tworząc nieziemską kombinację.

  • 1 min

Składniki:

  • 2 puszki białej fasoli
    2 śledzie w oleju (domowe lub kupne)
    4-6 ugotowanych marchewek
    1 ugotowany seler
    1-2 ząbki czosnku
    2 cebule
    4 pomidory
    1 cytryna
    2 jajka ugotowane na twardo
    Olej słonecznikowy
    Sól, pieprz
    1 łyżka musztardy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Sałatki Dip

Sałatka toskańska z fasolą i śledziami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Fasolę odcedzić z zalewy, śledzie pokroić w cienkie paseczki, marchewkę, seler i cebulę pokroić w drobną kostkę. Warzywa i śledzie wymieszać razem. Białka jajek pokroić i dodać do sałatki.
    Żółtka jajek rozetrzeć z musztardą, kilkoma łyżkami oleju słonecznikowego oraz sokiem z cytryny – ma powstać niezbyt gęsty sos. Sos doprawić solą i pieprzem oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem.
    Sałatkę przełożyć do salaterki, polać sosem, ozdobić plastrami pomidorów i cytryn
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować