Tortilla z szynką i warzywami

4 (1 ocen)

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Tortilla z szynką i warzywami to pyszna i bardzo ciekawa propozycja na drugie śniadanie lub kolację. Można ją podać na ciepło – po zwinięcie placka umieszczamy go na chwilę na rozgrzanej patelni i rumienimy z dwóch stron, bądź na zimno.

  • 1 min
  • Dla 1 osoby
  • Łatwy

Składniki:

  • Placki tortilli
    Plasterki ulubionej szynki
    Czerwona papryka
    Ogórek
    Pomidor
    Kukurydza z puszki
    Cebula
    Ulubiony sos – np. czosnkowy, musztardowy, ketchup
Wystaw ocenę:

4 (1 ocen)

Zobacz również:

Tortille Szynki Tortilla

Tortilla z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Tortille podgrzać na suchej patelni około 30 sekund z obu stron (do pojawienia się pęcherzyków powietrza). Tortille posmarować ulubionym sosem. Na wierzchu ułożyć plastry szynki, pokrojone w paseczki ogórki, pomidory, cebulę i paprykę. Na środku ułożyć porcję kukurydzy konserwowej. Całość ponownie polać sosem. Tortille zwinąć ciasno w rulon lub złożyć w kopertę. Podać.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Przekąska

Podobne przepisy

To może cię zainteresować