3.Zagnieść ciasto, wyrabiać przez około 3 minuty, następnie ciasto przykryć ściereczką, odstawić na 30 minut.
4.Dodatek mięsny:
Filety pokroić w grubsze paski, posypać przyprawą, odstawić na kilka minut.
5.Po tym czasie usmażyć filety na tłuszczu.
6.Następnie kroimy kapustę pekińską i paprykę w cienkie paseczki.
7.SOS
Jogurt połączyć z majonezem, dodać przeciśnięty czosnek, i roztarte w dłoniach oregano suszone, doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać.
8.Ciasto na placki podzielić na 4 części.
9. Z każdej części zrobić kulę, którą rozwałkowujemy bardzo cieniutko.
10.Smażymy placki na suchej patelni, po minucie z każdej strony.
11.Każdy gorący placek, posmarować sosem, posypać serem i kapustą, ułożyć kurczaka i paprykę z bazylią.
12.Zawijamy i tortille są gotowe do zjedzenia.
Smacznego !
Komentarze