Tortilla włoska

4.5 (173 ocen)

  • 45 min

Danie dla miłośników włoskich smaków .

  • 45 min

Składniki:

  • 4 placki tortilla
    sos:
    mały słoiczek koncentratu pomidorowego,
    2 łyżki ketchupu,
    1 marchew,
    6 pieczarek,
    2 łyżki zielonego groszku,
    1 mała cebula,
    pół świeżej czerwonej papryki
    świeża bazylia,
    szczypta soli,
    płaska łyżeczka cukru,
    2 łyżki oleju
    nadzienie:
    sałata,
    świeży ogórek,
    1 ogórek konserwowy ,
    1 pomidor,
    ser żółty,
    1 pierś z kurczaka
    1 łyżka przyprawy do kurczaka
    1 łyżeczka przyprawy shoarma
Wystaw ocenę:

4.5 (173 ocen)

Zobacz również:

Przystawki

Tortilla włoska - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Marchewkę gotujemy (tak aby była lekko twardawa) . Marchewkę, pieczarki kroimy w plastry, cebulę siekamy, dodajemy 2 łyżki oleju, kroimy obraną paprykę i wrzucamy na patelnię . Warzywa należy lekko zeszklić.Następnie dodać przecier , ketchup, groszek i wszystkie przyprawy . Listki bazylii siekamy i dodajemy do smaku . Wszystko dusimy pod przykryciem .
  • 2. Pierś z kurczaka kroimy w kostki , przyprawiamy shoarmą i przyprawą do kurczaka lekko pokrapiając olejem wrzucamy na patelnię i smażymy .
    Ogórek świeży , konserwowy, pomidor , kroimy w kostki .
    Kroimy sałatę i trzemy na tarce ser.
  • składniki na tortilli 3. Placki tortilli smarujemy sosem , następnie układamy następująco pierś z kurczaka , warzywa i ser.
  • zwinięta tortilla 4. Tortillę zwijamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 min .
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować