4 placki tortilla
sos:
mały słoiczek koncentratu pomidorowego,
2 łyżki ketchupu,
1 marchew,
6 pieczarek,
2 łyżki zielonego groszku,
1 mała cebula,
pół świeżej czerwonej papryki
świeża bazylia,
szczypta soli,
płaska łyżeczka cukru,
2 łyżki oleju
nadzienie:
sałata,
świeży ogórek,
1 ogórek konserwowy ,
1 pomidor,
ser żółty,
1 pierś z kurczaka
1 łyżka przyprawy do kurczaka
1 łyżeczka przyprawy shoarma
Sposób przygotowania przepisu:
Tortilla włoska
1.
Marchewkę gotujemy (tak aby była lekko twardawa) . Marchewkę, pieczarki kroimy w plastry, cebulę siekamy, dodajemy 2 łyżki oleju, kroimy obraną paprykę i wrzucamy na patelnię . Warzywa należy lekko zeszklić.Następnie dodać przecier , ketchup, groszek i wszystkie przyprawy . Listki bazylii siekamy i dodajemy do smaku . Wszystko dusimy pod przykryciem .
2.
Pierś z kurczaka kroimy w kostki , przyprawiamy shoarmą i przyprawą do kurczaka lekko pokrapiając olejem wrzucamy na patelnię i smażymy .
Ogórek świeży , konserwowy, pomidor , kroimy w kostki .
Kroimy sałatę i trzemy na tarce ser.
3.
Placki tortilli smarujemy sosem , następnie układamy następująco pierś z kurczaka , warzywa i ser.
4.
Tortillę zwijamy i wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180 stopni na 15 min .
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze