Galaretkowe arbuzy

0 (0 ocen)

  • 40 min

Bardzo łatwy przepis , cieszy oko i podniebienie :)

  • 40 min

Składniki:

  • 3 cytrusy (np.lemonka,pomarańcza,grefpfrut)
    1,5 szklanki soku (kompotu) z wiśni lub truskawek
    1 galaretka wiśniowa/truskawkowa
    czekoladki do dekoracji

Galaretkowe arbuzy - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • gotowe cytrusy 1. Cytrusy wyparzamy w gorącej wodzie .
    Kroimy na pół
    Wyciskamy sok i czyścimy aby została sama skórka.
  • 2. 1,5 szklanki soku z wiśni lub truskawek gotujemy i doprowadzamy do wrzenia. Dodajemy galaretkę i rozpuszczamy.
    Odstawiamy i czekamy ,aż lekko zgęstnieje.
  • cytrusy zalane galaretką 3. Gęstniejącą galaretkę wlewamy do cytrusów i odstawiamy do lodówki .
  • pokrojone cytrusy 4. Gdy galaretka zastygnie cytrusy kroimy na pół tak aby powstały mini arbuzy .
    Dekorujemy czekoladkami .
  • 5. Smacznego !

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy