Ciasto marchewkowo-jabłkowe z miętą

  • wyświetlono: 302 |
  • dodany do książki kucharskiej: 2 |
  • polecenia: 0

Szybkie i oryginalne połączenie składników.

Ivana
  • 60min

Składniki

6 jajek ,
3 szklanki mąki,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1 opakowanie cukru waniliowego,
1 szklanka cukru,
3/4 szklanki oleju,
2 marchewki,
1 jabłko (duże),
10 listków świeżej mięty ,
sok z połowy cytryny

Sposób przygotowania przepisu:

Ciasto marchewkowo-jabłkowe z miętą

  • 1. Marchew , jabłko obieramy i kroimy na kawałki .
    Dodajemy miętę, sok z cytryny i blendujemy.
  • 2. Jajka ubijamy mikserem dodając stopniowo cukier i cukier waniliowy.
    Mieszając łyżką dodajemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia oraz olej i zblendowaną masę owocowo warzywną.
  • 3. Wstawiamy do piekarnika na 180 stopni i pieczemy 45 min .

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

tania_kuchniaw_kilka_chwilslodkie_zycie

Komentarze

Podobne przepisy

Ciasto Budyniowo Jabłkowe z Krateczką

Dodane przez: Ewelina1234a

Ciasto Budyniowo Jabłkowe z Krateczką

Ten przepis na tą pyszną słodkość...

Ciasto marchewkowe z migdałami

Dodane przez: Szarlota

Ciasto marchewkowe z migdałami

Dietetyczne ciasto, delikatne i...

Ciasto jabłkowo-budyniowe z bitą śmietaną

Dodane przez: agniesia88

Ciasto jabłkowo-budyniowe z bitą śmietaną

Pyszne ciasto z nadzieniem jabłkowo-budyniowym...

ciasto marchewkowe

Dodane przez: Galaisa

Ciasto marchewkowe

Najlepszy przepis na ciasto marchewkowe...

Ciasto czekoladowo - jabłkowe z delikatną pianką

Dodane przez: Hrabina w kuchni

Ciasto czekoladowo - jabłkowe z delikatną...

Czekoladowy spód, miękkie kawałki...

Jabłkowe róże z ciasta francuskiego

Dodane przez: zzewa

Jabłkowe róże z ciasta francuskiego

NA deser lub słodki prezent

TO CIĘ RÓWNIEŻ ZAINTERESUJE