1.Biszkopt:
Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żóltek dodajemy cukier i także miksujemy, dodając po łyżce sypkie składniki. Na koniec wszystko łączymy z pianą z białek. Ciasto wylewamy do nasmarowanej tortownicy i pieczemy ok. 30 min w temp. 180 stopni. Po upieczeniu czekamy aż przestygnie i kroimy go na 3 części
2.Masa:
150g śmietany ubijamy ze śmietan-fixem. Dodajemy ją do serka i delikatnie mieszamy. Dodajemy resztę śmietany, rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladę i dalej miksujemy. Na koniec dosypujemy cukier.
3.Na pierwszy biszkoptowy blat wykładamy dżem wiśniowy, przykrywamy drugim blatem, wykładamy część masy, znów przykrywamy ciastem. Dalej wykładamy masę, pamiętając też o brzegach tortu. Następnie dekorujemy w dowolny sposób.
Komentarze